U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Traybake met zoete aardappel, courgette en wilde kruidenpesto

30 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappelblokjes (450 g)
  • 400 gram tomaten of cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 3 rode uien
  • 150 ml olijfolie extra vierge
  • 150 g (wilde) kruiden (zie tip)
  • 1 el hazelnoten
  • 1 teen knoflook
  • 3 el geraspte brokkelkaas
  • 2 citroenen
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 bollen burrata (à 150 g)

  • Bakplaat met bakpapier, staafmixer, grillpan, schone (jam)pot

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de tomaten en de courgette in stukjes van 2 cm; laat cherrytomaatjes heel. Snijd de uien in partjes van 1 cm.
  • Verdeel de groenten met de zoete aardappelblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Pureer voor de pesto met de staafmixer een handvol (wilde) kruiden met de hazelnoten, de knoflook en 75 ml olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout.
  • Verhit de grillpan. Halveer de citroenen. Leg de helften op het snijvlak op de hete grillpan en gril 3-4 minuten; de suikers in het citroensap karamelliseren en zorgen voor een friszoete smaak.
  • Doe het sap van een halve gegrilde citroen met de honing en de resterende olijfolie in een (jam)potje. Sluit het deksel en schud tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Strooi de rest van de wilde kruiden op een schaal en besprenkel met de dressing.
  • Neem de traybake uit de oven. Leg de burrata tussen de groenten en verdeel de pesto erover. Serveer met de gegrilde citroenen en de wildekruidensalade.
  • Makkelijk en toch bijzonder, dat is deze bakplaat met zoete aardappel, groenten, burrata en een verrassende kruidenpesto!
  • Tip: Strooi ook wat eetbare bloemen op de salade, bijvoorbeeld koolbloemetjes of de blaadjes van madeliefjes.
  • Tip: Uiteraard kun je voor de pesto de bekende verse kruiden als basilicum en peterselie gebruiken, maar ook wilde kruiden als lieve-vrouwe-bedstro, wilde marjolein en duizendblad zijn heerlijk voor pesto. Combineer vooral ook eens verschillende kruiden.
  • Tip: Snijd harde ingrediënten voor een traybake kleiner, houd zachte ingrediënten juist groter zodat ze allemaal dezelfde oventijd hebben.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 850 kcal
  • 67 g vet waarvan 21 g verzadigd
  • 42 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen